Ranní ashtanga

Ranní ashtanga
Katka  - Ranní ashtanga

Katka

vybudování vlastní jógové praxe

23.03.2023
07:00 - 8:30
Penalizační zóna od 22.03 20:00
Cena 250 Kč

Ashtanga jóga je tradičním druhem jógy. Je tvořena stále stejnou sérií pozic a přechodů, propojených s dechem, na kterých se učíme józe. Je vhodná pro každého, kdo se chce učit a budovat si pravidelnou jógovou praxi.

První série je tzv. jógová terapie. Pomáhá očistit tělo na fyzické úrovni a udržovat ho zdravé, pružné a silné.

Série začíná dynamičtějšími pozdravy slunci, abychom se zahřáli, posílili zádové svaly a střed těla. Na dalších lekcích postupně přidáváme další pozice, na kterých se učíme různé základní principy jógové praxe. Až nakonec dostaneme celou sérii důmyslně poskládaných pozic pro vlastní praxi.

Opakovat si doma můžete už po první hodině, kde se naučíte tzv. denní minimum, které vás rozhýbe a posílí.

Jedná se o Mysore lekci, polosoukromá lekce ve skupině, kde se všichni postupně učí a opakují sérii. Právě díky opakování stejné sekvence se můžeme při józe opravdu soustředit na sebe, na svůj dech, pocit v pozicích a postupně se posouvat dále. Výhodou je i to, že můžeme postupovat vlastním tempem. Na lekcích je osobní přístup a dostatek času pro vysvětlení i dotazy.

Přesto, že je série pro všechny stejná, je pro každého mírně upravována, takže je ashtanga vhodná téměř pro každého, kdo má touhu a odhodlání objevovat tuto tradiční metodu.

Již proběhlo

Sdílet Ranní ashtanga na

Cookies Aby rezervační systém fungoval tak, jak má (souhlas s cookies)